Forum www.thunderace.fora.pl Strona Główna www.thunderace.fora.pl
Forum użytkowników i miłośników Yamahy YZF1000R Thunderace
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Exup - silniczek nie reaguje po włączeniu zapłonu

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.thunderace.fora.pl Strona Główna -> Warsztat
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jarconbubu



Dołączył: 05 Kwi 2016
Posty: 34
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Gdańsk /Piikkio Finlandia

PostWysłany: Kwiecień 10, 2017, 7:39 pm    Temat postu: Exup - silniczek nie reaguje po włączeniu zapłonu

Witam , zauważyłem że w moim motocyklu po załączeniu zapłonu silniczek nie reaguje , dopiero zaczyna działać po dodaniu gazu , z tego co się orientuję po załączeniu zapłonu powinien silniczek lekko podnieść zawór i zatrzymać się tak na godz 10 po wyłączeni zapłonu powinien wrócić do pozycji zero , awarię silniczka wykluczam podłączyłem drugi to testu i tak samo się zachowuje ,ktoś ma jakiś pomysł co z tym zrobić ecu siadło czy jak
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
KillerZgr



Dołączył: 08 Lis 2009
Posty: 198
Przeczytał: 3 tematy

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Zgierz

PostWysłany: Kwiecień 11, 2017, 12:06 pm    Temat postu:

Może ktoś grzebał przy TPS`ie i lekko go przesunął. Mogę się mylić, ale chyba stamtąd exup bierze info o otwarciu przepustnicy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jarconbubu



Dołączył: 05 Kwi 2016
Posty: 34
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Gdańsk /Piikkio Finlandia

PostWysłany: Kwiecień 11, 2017, 8:37 pm    Temat postu:

poszukam ecu na podmianę , czy tps raczej chyba nie bo silniczek nie reaguje po zapłonie a po odpaleniu pracuje w miarę dodawania gazu
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Robo



Dołączył: 07 Mar 2016
Posty: 65
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Mazowsze

PostWysłany: Lipiec 24, 2017, 5:17 pm    Temat postu:

Wydaje mi się , że TPS jak by był przesunięty, to wyskoczył by błąd na liczniku obrotów... Sprawdziłbym luz na linkach i na trzpieniu zaworu w wydechu czy czasem nie chodzi już przyciężko... Choć w moim działa raczej po przekroczeniu magicznych obrotów, wcześniej nie zarejestrowałem ?Neutral Skąd ta info że musi od razu się uchylać, może w nowszych moto, ale w T-ACE ??? To początki tego systemu i nawet błędów pokazuje tylko pare na prędkościomierzu... Zdaje mi się że awarie całego systemu EXAP pokazuje, jeśli licznik ci nie wariuje, to jest ok...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Skoss2
Gość





PostWysłany: Sierpień 18, 2017, 8:57 pm    Temat postu:

Witam kolega Robo odpowiedział na te pytanie doskonale obraca się dopiero po wejściu na obroty exup na wolnych ma znajdować się dokładnie na otworze
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Skoss2
Gość





PostWysłany: Sierpień 18, 2017, 8:57 pm    Temat postu:

Witam kolega Robo odpowiedział na te pytanie doskonale obraca się dopiero po wejściu na obroty exup na wolnych ma znajdować się dokładnie na otworze
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.thunderace.fora.pl Strona Główna -> Warsztat Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin